Leaving Psychiatric Labels and Drugs

Det finns mycket att fira! Det gör vi med detta klipp från Driving Us Crazy filmfestival.

Varsågoda! Se och lyssna till samtal mellan Åsa Moberg, journalist från Sverige, och Olga Runciman från Danmark, Fia Backström från Sverige, Mette Ellingsdalen från Norge och Laura Delano från USA.

På vår You Tube-kanal hittar du fler klipp från filmfestivalen.

Driving Us Crazy filmklipp!

Filmfestivalen lever vidare. Det är många nya människor som hittar festivalens Facebooksida och som letar upp hemsidan. Det gör oss mycket glada! Våra tre dagar med filmer, möten och samtal var viktiga men det stannade inte där utan fortsätter ut i världen, ut bland människor och kommer tillbaka till oss via epost, telefonsamtal och med människor vi träffar.

Och nu finns filmfestivalen på YouTube där du kan se klipp från de tre dagarna. Våra första releaser är Invigningen och presentationen av David Cohen. Och mer kommer snart. Martin (tusen tack till honom!) arbetar med hela det filmade materialet, vilket är en hel del, och vi låter er veta när det finns mer att se. Vi ses och hörs!

Efter Filmfestivalen-kväll

audience

Många hör av sig med tankar efter filmfestivalen, människor som vill veta mer om vårt arbete och som vill ha kontakt med varandra på olika vis.

Så för alla som var med på filmfestivalen eller som hört talas om den eller som vill träffas med folk som på ett eller annat sätt är del av eller vill vara del av vårt arbete ordnar vi en Efter Filmfestivalen-kväll.

Välkomna till Rengatan 8, Göteborg, tisdag den 24 november klockan 17-19

Meddela gärna till Hanna att ni kommer på info@drivinguscrazy.com

Om vår livs levande filmfestival och om att försöka landa

3 3

 Foto: Katrine Borre

Så stod vi där på Stora Teaterns scen med rosor i famnen och tog farväl. Bar ut kartonger och begav oss hemåt… Och sakta börjar festivalens intensiva dagar med starka känslor, människor från när och fjärran, makalösa filmer och allt däremellan att sakta sippra ner i det inre systemet.

Hela årets förberedande arbete fick ett eget liv där på teatern, och förkroppsligade sig framför våra ögon. Festivalen blev en egen kropp som pulserade, andades, dansade, dök och uppstod i närvaron av alla människor som var där. Alla ni som rest lång eller kort väg, satt i röda sammetsstolar och såg film efter film. Alla ni som intog scenen med film, tal och musik. Vi var människor från femton länder!

Det pulserande livet var inget vi kunde planera – endast ge förutsättningar för. Så VARMASTE TACK ALLA!

Vi läser era bloggar, era mail, sms, och tittar på foton som ni skickar och upplever allt en gång till…
Det är många som hör av sig, som vill vara del av detta viktiga arbete. Vi hör av oss allt eftersom dagarna går. Det kommer finnas tid att knyta ihop och att bygga vidare på detta stora nät av människor i Sverige, Norden och resten av världen. Det är därför stiftelsen Det Utvidgade Terapirummet finns. www.utvidgaderum.se

Ps: att landa efter denna upplevelse är inget som görs på ett par dagar. Det kommer behövas tid att vila, och att möta det alldeles vanliga arbetet och livet med att städa, tvätta och äta.

Hanna and Carina

049_02-Martin

Foto: Martin Olsson

Första dagen på filmfestivalen Driving Us Crazy

theatre

Filmfestivalens första dag är nästan till ända.

Just nu samlas alla deltagare och gäster i Kristallfoajén på Stora Teatern för att mingla och prata om allt som hänt under dagen.

Det känns nästan overkligt att vi nu är mitt i festivalen som vi planerat i ett helt år. Så många saker händer i denna vackra teater under dessa tre dagar och vi hoppas att vi får träffa er alla igen i morgon. Och till er som inte hunnit hit än: Kom! Vi har så mycket vi vill visa er.

qna
After most of the films there have been short Q&A-sessions with the people involved.

Våra inbjudna gäster har äntligen kommit!

Alla våra fantastiska medverkande på Driving Us Crazy filmfestival har i kväll samlats i Familjevårdsstiftelsens gula hus för att ladda inför tre späckade dagar.

Fredag klockan 09.30 slår portarna upp och redan 07.46 kan du ratta in Kulturnytt på P1 på radion för att lyssna på ett inslag om festivalen.

Vi kommer även släppa ett ytterst begränsat antal dagsbiljetter varje dag som går att köpa på plats på Stora Teatern för dem som inte har möjlighet att vara med under hela festivalen.

Hoppas vi ses!

Preparations
Carina och Hanna i sista minuten-förberedelser. 

PResentation
Alla festivalens medverkande hälsas välkomna.

mingling
Många intressanta diskussioner pågick under väntan på kvällens middag.

Festivalens första gäst har anlänt!

20151013_173733

Jag sitter i bilen ut till Landvetters flygplats utanför syns hösten klar och färgstark. Jag ska hämta upp Laura Delano som varit en viktig person för mig i planerandet och förverkligandet av filmfestivalen. Imorgon kommer Daniel Mackler och sedan Dylan Tighe för att göra soundcheck på Stora Teatern. Allt blir med ens verkligare.

Ett år har gått av intensivt planerande, koordinerande och förverkligande. Många dagar har energin sprungit ur ilskan av vetskapen hur människor som söker hjälp i några av sina värsta stunder i livet möts av en psykiatrisk vård där själva mänskligheten negligeras. Andra dagar har det varit övertygelsen om nödvändigheten att påminna om att vi människor är så mycket mer, både större och mindre, än gener, signalsubstanser och annat i hjärnan som jag inte ens vet namnet på.

Jag är stolt över att vi nu om några dagar öppnar dörrarna till Stora Teatern och Driving US Crazy filmfestival här i Göteborg. I mån av plats kommer det att under helgen säljas endagsbiljetter och från kl 14 även halvdagsbiljetter.

Varmt Välkomna i helgen!