Elias Änglar och Demoner

Elias hersi1

När rummet krymper, väggarna kommer närmare och mörkret tilltar. När du blir isolerad, inlåst och fångad i dig själv. När sorgen i hjärtat och frustrationen inom dig växer – hur gör man? Hur tar man sig ur det?

Efter att ha lagt de allra värsta och svåraste åren i sitt liv bakom sig nådde Elias till slut ett vägskäl. Det skulle inte gå att fortsätta leva med en ständig oro, förtvivlan och ilska.

Avsaknaden av glädje och längtan efter att må bra gav Elias styrkan att hitta ett utlopp, en ventil, för att få ur sig allt det mörka och låta ljuset komma in igen. Sökandet efter att ge livet en mening hade börjat.

Mitt i natten vaknade Elias med planen klar – att göra en dokumentärfilm om den musik som hade räddat livet på honom. Utan någon budget, med bara en enkel videokamera, en elgitarr och en gitarrförstärkare, lades tillsammans med några goda vänner grunden till filmen.

Vid klippningen av filmen verkade något saknas. Elias fick frågan om han inte hade något mer att berätta? Det var då dags att ta av sig masken, att gräva upp allt gammalt ont, en gång för alla. För första gången någonsin kände Elias att han måste gå till botten med sitt liv, berätta om det, och att det måste göras helt öppet och ärligt, eller inte alls.

Det här är Elias berättelse.

Det som föddes som en tanke i hjärnan, och som växte i hjärtat, har nu fått liv genom en film med ljud, bild och musik.